Angol Krónika

Itt olvashatod az országokkal kapcsolatos legfrisebb sajtóhíreket.
Avatar
Flat
Anglia
Hozzászólások: 835
Csatlakozott: 2020.08.30. 16:54

Angol Krónika XI/2

Hozzászólás Szerző: Flat »

Mentünk egyenest az Égbe, s onnan zuhantunk a Verem legmélyére. "Egy széles arcú király és egy bájtalan arcú királyné ült országunk trónján; egy széles arcú király és egy szép arcú királyné Franciaország trónján." Urunk 1411. esztendejét írtuk, amikor a spirituális kinyilatkoztatásokba beleremegett Anglia. Nemrég töltötte be életének 17. évét Jakab király, akinek lányai a francia udvarban válnak igazi boszorkákká. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy nehéz elűzni a közöttünk lakó szellemeket, amelyek furcsa módon üzennek a népnek.

A Francia Királyság, ki a szellemi dolgokban kevésbé járatos, csak úgy gurult lefelé a lejtőn, annak ellenére, hogy keresztény pásztorai a bordélyház sok örömöt nyújtó ablakai mögül hirdették Krisztus Urunk Igéjét. A templomokba betóduló pórnép a nehéz munkától megfáradva utolsó pénzérméjével gazdagította az Egyház vagyonát, s nem hallgattak az északi szellő által hozott figyelmeztetésre. Mi több istentagadó árulásnak minősült, ha valakinek a szeme Róma felé fordult, mert sajnos e nem kicsiny országban az Antikrisztus szelleme székel. Uralkodója, mint őrült ifjonc engedett teret e gonosz erőnek, amikor Allah Csókját kérte.

Angliában sem volt akkora rend, mint azt sokan gondolják. "Arcátlan betörések és útonállások estek meg a fővárosban is minden éjszakán." A londoni lord majorját is megrohanta egy haramia, s kíséretének orra előtt zsebelte ki a fényes személyiséget. Az egyházi méltóságok a Szent Egyed templomában rejtegették az ilyen söpredéket. Ennek folytán nagy igény akadt a hóhérra, aki hosszú sorokba rendeződött bűnösök fejét hullajtotta a porba, miközben V. Henrik király és bájtalan királynéja a biztonságot nyújtó lakhelyük mögül szemlélték, hogy mi megy végbe az országba.

Ehhez hasonló dolgok történtek szerte a világban, s Isten óvjon minket, s engedje meg, hogy a jövőben egy nagyszerű nép és egy gyönyörű város támadjon fel ebből a szakadékból, levetve ennek a századnak gonoszságát!
Kép

Avatar
Flat
Anglia
Hozzászólások: 835
Csatlakozott: 2020.08.30. 16:54

Angol Krónika XII/1

Hozzászólás Szerző: Flat »

Furcsa, különös alakok jelentek meg Angliában az Úr 1412. esztendejében. Magukat prófétának, Isten küldöttjeinek nevezték. A jövevények leginkább az ország déli részén folytatják tevékenységüket és hirdetik Isten Országának közelségét. Az Egyház vezetősége, a felszentelt papság aggodalommal nézi tevékenységüket. V. Henrik parancsára azonban nem üldözhetik őket mindaddig, amíg nem tesznek semmi olyat, ami veszélyeztetné Anglia biztonságát. "Jelenlétük önmagában veszélyes!" - figyelmeztette királyunkat London püspöke. A próféták szerint a Római Egyház elbukott. IX. Bonifác pápa és valamennyi szolgálója a Bukott Angyal kezei közé került lélek. Állításuk szerint már egyikükben sincs jelen az Éltető Lehelet. Ezt pedig a végidők jelének nevezik, mert szerintük a Gonosz a Nagy Nap előtt feltámasztja mindazokat, akiket bűneik miatt a Verembe zártak.
Kép

Avatar
Flat
Anglia
Hozzászólások: 835
Csatlakozott: 2020.08.30. 16:54

Angol Krónika XII/3

Hozzászólás Szerző: Flat »

A vész egyre csak terjed tovább. Egyesek szerint az Ég megnyílt a Francia Királyság felett, s egy angyal szállt alá az Égből, aki magával ragadta Tolemau nagyvezírt. Királyunk ekkor a földre roskadt. "Lehetne ennél rosszabb?" - kérdezte. Válasz nem érkezett.
Kép

Válasz küldése